Kilde: Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi: Nyt fra Lundby - torsdag den 20. august

Lundby er i nat nævnt i døgnrapporten fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

SLAGELSE: Ramte parkeret bil

Onsdag klokken 08.07 kom en 50-årig mand fra Kalundborg galt afsted, da han på knallert kom kørende på Kalundborgvej i Slagelse. Her ramte han en bil, der var parkeret i rabatten og væltede. Han blev fløjet med helikopter til sygehuset, og den ene vejbane var i en kort periode spærret for trafik.

STEGE: Blufærdighedskrænkelse

Tirsdag klokken 17.15 var en kvinde ude at cykle på Slotshøjvej, da en mand kom forbi på en motorcykel. Han havde sit mandlige legeme hængende uden på bukserne, og spurgte flere gange kvinden, om hun ville røre ved den. Det ville hun ikke, og da han blev afvist, kørte han videre. Politiet har en god ide om, hvem manden er og efterforsker fortsat sagen.

STOREBÆLT: Overhalede indenom

Ved betalingsanlægget på Storebælt valgte en 51-årig mand fra Gørløse onsdag klokken 14.39 at overhale en anden bil indenom, og ramte ved overhalingen den anden bil på højre forskærm. Da politiet kom, viste det sig, at den 51-årige virkede påvirket af spiritus, og han blev derfor anholdt klokken 15.09 og sigtet for spirituskørsel.

SLAGELSE OG NYKØBING FALSTER: Tricktyverier

Onsdag eftermiddag kom en mand ind i klinik i Bredegade i Slagelse, og spurgte til forskellige behandlinger. Det lykkedes ham at distrahere ekspedienten med sine spørgsmål, og slap i forvirringen afsted med to mobiltelefoner. Lidt senere samme dag – omkring klokken 16.10 – kom en tilsvarende mand ind i en butik i Langgade i Nykøbing Falster. Her lagde han noget papir over en telefon, og da han gik, tog han både papir og telefon med sig. Manden beskrives i begge tilfælde som 30 år, cirka 165-170 centimeter høj, almindelig af kropsbygning og asiatisk af udseende. Han havde sort, kort hår og var iført en sort t-shirt og en sort kasket. Han talte engelsk med accent. Politiet hører gerne fra eventuelle vidner, der har set manden, og opfordrer til, at man er særdeles opmærksom, hvis der kommer en kunde ind i en butik, der forsøger at skabe forvirring eller distrahere personalet.

NAKSKOV: Knallerter

Politiet fik i går klokken 18.20 en anmeldelse om at en håndfuld unge mennesker kørte ræs på knallerter ved shelterpladsen ved Søhusene i Nakskov. En politipatrulje kørte få minutter senere forbi for at undersøge forholdene, men knallertkørerne havde tilsyneladende allerede forladt stedet. Der var i hvert fald ingen knallerter at se.

TRYG SKOLESTART

Igen onsdag var politiet klar ved en række af områdets skoler i de tidlige morgentimer. Denne gang var der besøg på Holbergskolen i Dianalund, Stubbekøbing Skole, Sct. Birgittaskolen i Maribo, Tårnborg Skole i Korsør, Flakkebjerg Skole, Svend Gønge Skolen i Lundby, Ruds-Vedby Skole, Kulsbjerg Skole på Bakkebøllevej, Stormarksskolen i Nakskov, Karrebæk Skole, Ny Østre Skole i Nykøbing Falster, Sorø Borgerskole, Holmegaardsskolen og Lille Næstved Skole i Næstved. Generelt forløb trafikken pænt. På Svend Gønge Skolen i Lundby blev der skrevet en enkelt sag om brug af håndholdt mobiltelefon, og på Stormarksskolen i Nakskov blev en enkelt standset med et barn i bilen, der ikke var korrekt spændt fast. Herudover var politiets automatiske trafikkontroller også på plads – på Blæsenborg Alle i Maribo blev seks biler målt til at køre for stærkt, og en enkelt fik et klip i kørekortet, og ved Holbergskolen blev 21 målt til at køre for stærkt, mens fire fik et klip.

HASTIGHEDSKONTROLLER

Politiet har i det forgangne døgn haft følgende hastighedskontroller:

By

Vej

Tid

Type

Kontrollerede

Fartbilister

Tilladt

Hurtigste

Klip

Dianalund

Holbergskolen

Onsdag klokken 06.44-12.30

ATK – Skolekontrol

327

21

50

74

Fire klip

Maribo

Blæsenborg Alle

Onsdag klokken 11.21-13.29

ATK - Skolekontrol

123

6

50

71

Et klip

Nakskov

Højevej

Onsdag klokken 14.23-17.07

ATK

347

17

50

91

Et klip og en betinget frakendelse

Rønnede

Faxevej

Onsdag klokken 11.38-12.08

ATK

143

20

50

74

Fire klip

Rønnede

Ny Næstvedvej

Onsdag klokken 15.08-17.00

ATK

701

27

60

87

Et klip

Slagelse

Antvorskov Alle

Onsdag klokken 05.27-08.45

ATK

166

3

50

71

Et klip

Slagelse

Skælskør Landevej

Onsdag klokken 09.10-11.30

ATK

398

0

70

-

-

Husk, at det er muligt at bestille en færdselskontrol på politiets hjemmeside.

PÅVIRKEDE TRAFIKANTER

I det seneste døgn har politiet standset følgende påvirkede trafikanter:

By

Vej

Tidspunkt

Person

Sigtet for

Korsør

Storebælt

Onsdag klokken 14.39

51-årig mand fra Gørløse

Spirituskørsel

Flere artikler