Stor fremgang for håndbold på Sjælland og øerne

(Fotograf: Casper Horsnæs Larsen)
Profilbillede
dato

At håndbold skulle være en "jydesport", modbeviser de lokale klubber på Sjælland og øerne på det kraftigste med imponerende medlemsfremgang for 2022. 

Det er ikke kun de danske landshold, der kan juble over succes for tiden. Også rundt om i klubberne er der grund til at trække bredt på smilebåndet, for Dansk Håndbold Forbund oplevede sidste år en flot medlemsfremgang på 5.311 flere medlemmer.

Dermed er antallet af håndboldspillere efter et par år præget af corona igen sekscifret med i alt 103.528 medlemmer. Det viser opgørelsen, der kommer samme dag, som Danmarks Idrætsforbund offentliggør deres medlemstal for foreningsidrætten i hele landet.

Håndboldeuforien slår også igennem i distriktet Håndbold Region Øst, der dækker Sjælland og øerne, hvor man har noteret en medlemsfremgang på hele 1.321 flere spillere i 2022 sammenlignet med året før. En vækst svarende til 4,5 procent.

En af de mange klubber, der er vokset i området, er Nakskov Håndboldklub, der har opnået en imponerende vækst på 29,1 procent, så klubben nu tæller 266 medlemmer.

- Det er dejligt med den fremgang, det er vi meget stolte over. Det medvirker jo nok med de flotte resultater, vores landshold har leveret, som trækker nye spillere til, og har de en god oplevelse, kan de lokke deres klassekammerater med, siger Anne-Mette Hansen, formand for Nakskov Håndboldklub.

Hun fremhæver blandt andet de to årlige arrangementer med såkaldt Superweekend, hvor klubbens børne- og ungdomsspillere får lov at spille deres turneringskampe under ekstra flotte rammer.

- Før holdt vi Supersøndag, men nu kører vi det hele weekenden, fordi vi har fået så mange hold. Den får hele armen med indløb med navneopråb og musik og præmier til kampens spiller og fighter. Lidt ligesom når divisionsholdene spiller. Vi har nogle fantastiske trænere og forældre, der virkelig bakker op og sikrer børnene en stor oplevelse, der er god for sammenholdet, forklarer Anne-Mette Hansen.

Håndboldens flotte medlemsfremgang gør sig gældende på tværs af alle aldersgrupper, og det faktum vækker ekstra glæde hos Lene Karsbæk, chef for udviklingsafdelingen i Dansk Håndbold Forbund.

- Det er både enormt positivt, at vi oplever voksende interesse fra de yngste, der kan få glæde af håndboldens fællesskab i mange år frem. Men jeg er samtidig rigtig stolt over, at vi, sammen med en engageret indsats fra klubberne, er lykkedes med at få flere voksne til igen at spille håndbold på både motions- og turneringsplan, siger hun.

Hvis man selv vil prøve at kræfter med håndbold, kan den nærmeste klub findes her: https://www.dhf.dk/soeg-haandboldinfo/

Kilde: DHF
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.