Døgnrapporten i Lundby: mandag den 16. august

Profilbillede
Michael Juul Sørensen

Lundby er i nat nævnt i døgnrapporten fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

To sigtet efter brug af ukrudtsbrændere

To gange fredag rykkede politiet ud til brande, som var startet efter brug af ukrudtsbrændere. Klokken 11.20 var det en 77-årig kvinde fra Skælskør, der havde brændt ukrudt i sin have på Spegerborgvej, og her var en hæk sat i brand. I Haslev gik det ud over et redskabsskur på Humlevænget, efter en 60-årig mand havde brugt ukrudtsbrænderen i nærheden. Begge brande blev hurtigt slukket, og de to implicerede blev begge to sigtet for overtrædelse af beredskabsloven.

 

RØDBYHAVN: Havde hash med i tasken

2.000 kroner var, hvad bøden til en 18-årig udenlandsk mand lød på, efter at en hund fra Toldstyrelsen havde snuset sig frem til, at han havde ulovlige stoffer i sin taske. Det var ved kontrollen af en Flixbus, der kom i land fra færgen i Rødbyhavn klokken 13.30, at den 18-åriges taske kom i Toldstyrelsens søgelys, og da politiet undersøgte tasken, blev der fundet en pose med nogle klumper hash på i alt 2,3 gram. Hashen blev konfiskeret, og den 18-årige blev sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer.

 

KARREBÆKSMINDE: 78-årig mistede livet i trafikuheld

En 78-årig mand fra Esbjerg mistede fredag eftermiddag livet i et færdselsuheld, der skete på Skælskørvej ved Karrebækstorp. Den 78-årige cyklede på vejen, da han ifølge vidneforklaringer pludselig svingede ud foran en bil, der kom bagfra. Bilisten – en 43-årig mand fra Rude – kunne ikke undgå at ramme cyklisten, som blev erklæret død ved ankomsten til sygehuset i Slagelse. Den 43-årige blev rutinemæssigt alkotestet og narkometertestet, men ingen af testerne gav udslag. Vejen var spærret frem til klokken 16.39, mens politi og den tilkaldte bilinspektør undersøgte uheldsstedet.

 

NÆSTVED: Sigtet for blufærdighedskrænkelse

En 55-årig mand blev fredag eftermiddag sigtet for blufærdighedskrænkelse, efter at han trak sine bukser ned og blottede sig for en 18-årig kvinde ved McDonald's på Blegdammen i Næstved. Kort efter anmeldelsen fandt politiet frem til den 55-årige, som blev sigtet efter straffelovens bestemmelser.

 

FUGLEBJERG: Bortvist efter vold

En kvinde anmeldte fredag, at hun om morgenen var blevet udsat for vold af sin kæresten, en 32-årig mand, som hun bor sammen med på Fuglebjergegnen, og hvor hun havde fået flere slag i ansigtet og på kroppen. Politiet fandt frem til den 32-årige, der blev anholdt klokken 22.06 og sigtet for vold. Han blev taget med til politistationen i Næstved, hvor han blev afhørt, og herefter fik han et forbud mod at opholde sig i sit hjem, som gælder i en uge. Den anholdt blev løsladt igen klokken 0.31.

Politiet kan efter reglerne i lov om tilhold, opholdsforbud og bortvisning bortvise en person fra sit hjem, når der er begrundet mistanke om, at han har begået en overtrædelse af straffelovens bestemmelser om bl.a. vold, og at der er grund til at antage, at han vil begå en ny overtrædelse, hvis han forbliver i hjemmet. Overtrædelse kan straffes med bøde eller fængsel i to år.

 

NAKSKOV: 42-årig sigtet for butikstyveri

Politiet fik fredag klokken 21.00 en anmeldelse om, at personalet i Netto i Tømmergade tilbageholdt en kvinde, der havde stoppet forskellige varer i en pose og var gået gennem kassen uden at betale for dem. Det var en 42-årig kvinde fra byen, der viste sig at have stjålet for knap 650 kroner. Den 42-årige blev sigtet for butikstyveri.

 

RØDBYHAVN: 10 dages fængsel og indrejseforbud

En 30-årig udenlandsk mand kom fredag klokken 21.00 i land fra færgen i Rødbyhavn, med ved indrejsekontrollen viste det sig, at han tidligere på året havde fået et forbud mod at rejse ind i Danmark. Derfor blev han anholdt klokken 21.30 og sigtet for overtrædelse af udlændingeloven. I et retsmøde lørdag blev han idømt 10 dages fængsel, og hans forbud mod at rejse ind i Danmark er forlænget, så det gælder i seks år. Den dømte afsoner nu fængselsstraffen, inden han bliver udvist.

 

NÆSTVED: Høj musik - Soundboks taget i bevaring

Fredag kort efter klokken 22.00 fik politiet en anmeldelse om, at der blev spillet høj musik fra en adresse på Vordingborgvej. Politiet havde tidligere havde været på stedet og pålagt de tilstedeværende om skrue ned, og da politiet ankom til stedet fredag aften, var der en Soundboks, der spillede høj musik, så det kunne høres i nabolaget. En 20-årig mand sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, og for at sikre roen på stedet, blev den larmende Soundboks taget med til politistationen.

 

FENSMARK: Spyttede på to betjente

En 60-årig beruset mand kunne ikke finde ud af at lade politiet gøre deres arbejde i fred lørdag formiddag på en adresse i Fensmark. Det kulminerede med, at den 60-årige spyttede på to politibetjente – og den slags takseres til vold mod tjenestemand. Det blev han sigtet for og anholdt. Da han skulle ind i patruljevognen, gjorde han så meget modstand, at han også blev sigtet for at lægge hindringer i vejen for politiet.

 

SKÆLSKØR: 70 biler på parkeringsplads

Politiet fik lørdag aften et tip om, at der var optræk til, at der skulle køres ræs på en parkeringsplads på Askelunden i Skælskør. Derfor kørte en politipatrulje til stedet. Her var der ganske rigtigt ca. 70 biler, som kørte til og fra området – ingen kørte dog ulovligt. Patruljen blev på stedet og holdt øje, og det har øjensynligt lagt en dæmper på lysten til at gasse op.

 

STENLILLE: Indbrudstyv taget på fersk gerning

Natten til søndag klokken 0.32 ringede en observant borger til politiet og fortalte, at han netop havde set en mand komme kørende i bil og standse op ved et fritidshus i Assentorp ved Stenlille. Manden i bilen lignede ikke ejeren af huset, og han gik rundt og lyste med en lommelygte. Kort efter var den ukendte mand inde i huset, hvor han fortsatte med at lyse med lommelygten. Det virkede mistænkeligt, og borgeren mente, at det var en indbrudstyv. Ikke længe efter var politiet på stedet, og her traf de en 44-årig mand med ukendt adresse. Han var bestemt ikke ejeren af huset. Den 44-årige havde ødelagt et vindue for at komme ind, men han havde ikke nået at stjæle noget fra huset. Han havde to ulovlige knive på sig og i bilen, som han ikke havde kørekort til, fandt betjentene godt 9 gram hash. Den 44-årige blev derfor sigtet for indbrud, efter færdselsloven, efter knivloven og efter lov om euforiserende stoffer. Han blev anholdt og taget med på politistationen, hvor han blev afhørt nærmere.  

 

SKÆLSKØR: Pas på falske betjente

En 85-årig mand fra Skælskør blev lørdag aften ringet op af en person, som udgav sig for at være fra Ringkøbing Politi. Det var han ikke – han var en bedrager. Den falske betjent fortalte den 85-årige, at politiet kunne se, at der var nogle, som var i gang med at komme ind på hans konto via en "trojansk hest". Derfor havde den falske betjente sagt, at den 85-årige skulle overføre alle sine penge på kontoen til et nyt kontonummer, som bedrageren havde givet den ældre mand. Det havde den 85-årige gjort, og på den måde fik bedrageren fat i pengene.

Mange borgere og måske især ældre har stor tillid til myndigheder og autoriteter og udviser gerne hjælpsomhed overfor fremmede. Derfor risikerer de desværre at falde for svindelnumre i stil med eksemplerne ovenfor. Der er heldigvis nogle forholdsregler man kan tage. Fx:

  • Vær kritisk.
  • Spørg altid om detaljeret legitimation (fulde navn, telefonnummer, evt. politinummer, navn på leder og afdeling mv.).
  • Hvis du er det mindste i tvivl, så bed om et telefonnummer og sig, at du vender tilbage. Så har du mulighed for at ringe til den myndighed, vedkommende påstår at ringe fra for at undersøge, om det kan være rigtigt.
  • Udlever aldrig hverken dankort, kode eller NemID til fremmede. Hverken personligt eller over telefonen.

 

Tal gerne med venner og familie om, hvad man skal gøre for ikke at blive snydt.

 

NÆSTVED: Fire sigtet for ordensbekendtgørelsen

Måske var der noget i luften i Næstveds natteliv natten til søndag. I hvert fald var der hele fire ungersvende, der inden for kort tid ikke kunne finde ud af at opføre sig ordentligt. Klokken 1.32 traf en politipatrulje to mænd på hhv. 24 og 29 år, som stod og tissede op ad en facade i Ramsherred. De modtog begge en sigtelse for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. Og tre kvarter senere klokken 2.19 syntes en 27-årig mand, at han skulle vifte med den midterste finger mod patruljen. Da politibetjentene konfronterede ham med hans signal, ville han ikke fortælle, hvem han var. Derfor blev han både sigtet efter retsplejeloven og efter ordensbekendtgørelsen. Endelig klokken 2.19 nægtede en 27-årig mand at forlade stedet, selv om han var blevet bedt om det adskillige gange af patruljen, fordi han generede andre. Derfor fik han også en sigtelse efter ordensbekendtgørelsen – og så forstod han bedre budskabet.

 

SLAGELSE: Sparkede sidespejl af

En mand havde fredag aften ved 23-tiden tilsyneladende set sig gal på en bil, der holdt parkeret på Slotsgade i Slagelse. I hvert fald havde han givet sidespejlet et spark, så det var faldet af. Det havde et vidne set, og mens politiet blev kontaktet, fulgte vidnet efter hærværksmanden, så det var en let sag for politiet at finde frem til en 19-årig mand fra byen som blev sigtet for hærværk.

 

NYKØBING F.: Gik rundt med splatterpistol

Fredag aften klokken 23.37 fik politiet en anmeldelse om, at der gik en mand rundt med en pistol på Vestensborg Alle i Nykøbing F. Kort efter var flere patruljer på stedet, og blot fire minutter senere var en 19-årig mand fra Toreby anholdt. Det viste sig at være en splatterpistol, han gik rundt med. Men det kan man jo ikke se på afstand, og det skaber utryghed og frygt. Derfor blev den 19-årige kortvarigt anholdt og sigtet efter ordensbekendtgørelsen.

 

NÆSTVED: Udsat for overfald og røveri

En 18-årig ung mand blev natten til lørdag overfaldet af en gruppe på en 5-6 personer i Rådmandshaven i Næstved. Overfaldsmændene havde slået og sparket den 18-årige og frarøvet ham pung og AirPods. Politiet blev tilkaldt, og flere patruljer var kort efter i området. Patruljerne fik fat i flere personer, der svarede til signalementerne. Deriblandt var en 15-årig dreng fra lokalområdet, som blev anholdt og sigtet for røveri.

 

NYKØBING FALSTER: Spirituskørsel på politiets parkeringsplads

En 53-årig mand fra Nakskov besluttede sig for at bruge politiets parkeringsplads, da han lørdag klokken 21.29 satte nogle allerede afmeldte nummerplader på sin bil. Det skærpede politiets opmærksomhed, og manden fik derfor lov til at blæse i alkometeret. Han var undervejs med en betydelig promille i blodet og blev derfor sigtet for spirituskørsel. Manden havde desuden intet kørekort, og hans bil var hverken indregistreret eller havde forsikring.  I alt fik den 53-årige mand fem sigtelser med sig på sin videre færd.

 

RINGSTED: Kørte stjålet bil på Vestmotorvejen

En 30-årig mand fra Aalborg blev standset på Vestmotorvejen søndag klokken 20.21, efter en anmelder havde set ham køre meget slingrende over et længere stykke. Han var noget sløv i øjnene, konstaterede politiets patrulje, og manden blev derfor narkomestertestet -  og testede positiv. Desuden havde manden 14 gram skunk i bilen – til gengæld havde han hverken førerret, for den havde han tidligere fået frakendt, og han havde heller ikke ret til at køre i den Mercedes, han sad i, for den var nemlig stjålet.  Han blev herefter sigtet for alle overtrædelserne.

 

NÆSTVED: Ekskæreste truede kvinde på livet

En 33-årig mand fra Næstved blev lørdag sigtet for hærværk mod sin 31-årige ekskærestes hjem og efterfølgende løsladt. Nu er han desuden sigtet for trusler på livet, fordi han søndag formiddag skrev i adskillige beskeder på Messenger til ekskæresten og truede hende med vold, og med at han ville slå kvindens mor ihjel.

Manden blev anholdt søndag 13.48 og fremstilles formentlig mandag i grundlovsforhør ved Retten i Næstved med krav om varetægtsfængsling.

 

FAXE: Ville ikke skrue ned for musikken – og blev sigtet

En 27-årig mand fra Faxe insisterede søndag 14.30 på at spille sin musik så højt at ingen andre kunne holde ud at være i nærheden. Ikke engang politiets patrulje kunne besnakke ham til at skrue ned, da de ankom. Derfor blev stikket trukket, den 27-årige sigtet for at overtræde ordensbekendtgørelsen, og musikanlægget beslaglagt. Og så blev der stille.

 

HASLEV: 18-årig tvang sin 14-årige ekskæreste med i bilen.

Natten mellem lørdag og søndag dukkede en 18-årig mand fra Haslev op hos sin ekskæreste, der netop havde gjort det forbi med ham. Han fik hende ind i bilen og kørte derefter rundt i området i flere timer, hvor han undervejs truede den 14-årige og pigens familie med at han ville slå dem ihjel. Derefter satte han hende af og flygtede fra stedet i bilen. Politiet forfulgte den unge mand, der forsøgte at stikke af ved at køre ud over en mark. Her kørte han fast. Den 18-årige var tilsyneladende psykisk ude af balance og blev overført til behandling på sygehuset, men politiet efterforsker nu sagen som en overtrædelse af straffeloven.

 

HERLUFMAGLE: Så indbrudstyv

Søndag klokken 15.59 så et vidne, at der luskede en uvedkommende person omkring i et hus på Skelbyvej i Skelby. Det viste sig, at en terrassedør var blevet brudt op, men det er uklart, om der er stjålet noget. Et vidne har fortalt politiet, at der gik en mand på ca. 20-25 år omkring i huset. Han var ca. 180 cm høj og tynd, og havde en grøn hoodie og orange kasket på. Han kørte fra stedet i en mindre, hvid personbil, muligvis en Mercedes, hvor registreringsnummeret starter med CL. Politiet hører gerne fra evt. vidner, der har bemærket noget usædvanligt på stedet. Ring til politiets servicecenter på tlf. 1-1-4.

 

MUNKE-BJERGBY: Bil beslaglagt

Tredje gang var det slut. En 19-årig kvinde fra Slagelse har ikke førerret, og da hun søndag 17.19 blev standset i sin bil, var det tredje gang, det skete. Bilen blev derfor beslaglagt med henblik på konfiskation, og hun blev endnu en gang sigtet for kørsel uden førerret.

 

NÆSTVED: To kvinder i slagsmål – begge sigtet

Politiet fik søndag klokken 18.34 en anmeldelse om, at der var noget tumult ved en adresse på Parkvej i Næstved, og to kvinder havde været oppe at slås. Kort efter fik politiet kontakt til de to kvinder på henholdsvis 18 og 22 år, og de blev begge sigtet for overtrædelse af ordenbekendtgørelsen.

 

 

INDBRUD

Politiet har modtaget følgende anmeldelser om indbrud i privat beboelse:

 

By Vej Type Tidsrum Udbytte
Haslev Tornelundsvej Hus 10/8-15/8 Ukendt
Herlufmagle Skelbyvej Hus Søndag 15.59 Ukendt
Korsør Baggade Lejlighed Fredag 00.01-05.30 Bilnøgler, mobiltelefon
Korsør Skovvej Lejlighed Lørdag 18.05-20.20 Tablet & Bærbar PC
Korsør Vinkelvej Landejendom Fredag 12.00-13.45 Haveredskaber
Nakskov Klostergade Hus Fredag 8.15 Ukendt
Ruds-Vedby Kalundborgvej Hus Mandag 00.25 Bilnøgler og senere bil
Slagelse Bildsøvej Hus Torsdag 10.00-20.00 Smykkeskrin med smykker
Slagelse Teglværksvej Hus Søndag 9.00-12.35 Kontanter computer
Stokkemarke Brandsmosevej Hus 10/5-13/08 Tæpper og græsslåmaskine

 

 

HASTIGHEDSKONTROLLER

Politiet har haft følgende hastighedskontroller:

 

By Vej Tid Type Kontrollerede Fartbilister Tilladt Hurtigste Klip
Haslev Køgevej Søndag 14.16-16.16 ATK 202 46 50 89

10 klip

1 betinget frakendelse

Haslev Themstrupvej 8.38-9.30 ATK 15 0    

0

 

Karise Køgevej Lørdag 15.22-19.23 Bestilt ATK 520 43 7 106 6 klip
Karise Skolegade Søndag 12.12-19.12 Bestilt ATK 41 0 50 45 0
Korsør Vestmotorvejen Søndag 7.04-13.26 ATK 6627 205 110 151 3 klip
Rønnede Vordingborgvej Fredag 9.52-12.22 ATK 355 69 70 122

6

2 betinget frakendelse

Sorø Vestmotorvejen 6.55-13.30 ATK 10092 69 130 179 1 betinget frakendelse
Tappernøje Svingkærvej Fredag 7.00-8.30 ATK 56 8 50 67 0
Vordingborg Sydmotorvejen Fredag 10.49-13.30 ATK 2536 165 90 173

17 klip

2 frakendelser

 

FÆRDSELSKONTROLLER

I det seneste døgn har politiet haft følgende færdselskontroller:

 

By Vej Tidspunkt
Slagelse Vestmotorvejen Fredag 12.30-15.00 2 håndholdt mobiltelefon
Vordingborg   Fredag 17.00

Spirituskørsel

143 km/t i 80 km/t zone

 

 

Husk, at det er muligt at bestille en færdselskontrol på politiets hjemmeside.

 

 

SKOLESTART

Tirsdag morgen holdt politiet øje med trafikken i forbindelse med skolestart disse steder:

 

By Sted Resultat
  Toksværd Skole Alle kørte pænt – ingen påtaler.
Faxe Møllevangskolen Alle kørte pænt – ingen påtaler.
Haslev Haslev Privatskole Alle kørte pænt – ingen påtaler.
Lolland Holeby Skole Alle kørte pænt – ingen påtaler.
Næstved Karrebæk Skole 3 påtaler
Næstved Rønnebæk Skole Alle kørte pænt – ingen påtaler.
Næstved Toksværd Skole Alle kørte pænt – ingen påtaler.
Rønnede Møllevangskolen Alle kørte pænt – ingen påtaler.
Slagelse Hashøj Skole Alle kørte pænt – ingen påtaler.
Slagelse Lille Egede Skole Alle kørte pænt – ingen påtaler.
Sorø Stenlilleskole

Alle kørte pænt – ingen påtaler.

 

Vordingborg Præstø Skole Alle kørte pænt – ingen påtaler.

 

 

PÅVIRKEDE TRAFIKANTER

Politiet har standset 13 påvirkede bilister i weekenden – alle mænd:

 

By Vej Tidspunkt Person Sigtet for
Karise Søndergade Søndag 18.22 54-årig mand fra Karise Spirituskørsel
Maribo Ved Åen Søndag 22.50 19-årig mand fra Nakskov Spirituskørsel
Nakskov Græshavevej Lørdag 01.15 19-årig mand fra Nakskov Spirituskørsel
Næstved Kvægtorvet Fredag 00.55 21-årig fra Lundby Spirituskørsel
Næstved Ringstedgade Lørdag 16.34 54-årig mand fra Holmegaard Spirituskørsel
Rødbyhavn Færgestationsvej Søndag 18.30 28-årig mand Narkokørsel
Rødbyhavn Havnegade Fredag 00.30 29-årig mand Spirituskørsel
Slagelse Stillingevej Søndag 19.20 24-årig mand fra Sorø Narkokørsel
Slagelse Vestmotorvejen Søndag 20.21 30-årig mand fra Aalborg

Narkokørsel

Brugstyveri af bil

Lov om euforiserende stoffer

Kørsel i frakendelsestiden

Vordingborg Algade Lørdag 23.55 53-årig mand fra Nakskov

Spirituskørsel

Kørsel uden førerret

Kørsel i uindregistreret køretøj

Kørsel uden forsikring

Kørsel med falske nummerplader

 

Vordingborg Brovejen Fredag 17.50 31-årig mand fra Tappernøje Spirituskørsel
Vordingborg Ewaldsvej Lørdag 13.35 47-årig mand fra Vordingborg Spirituskørsel
Vordingborgvej Københavnsvej Fredag 20.06 30-årig mand fra Vordingborg Narkokørsel

 

 

MUSIK TIL ULEMPE

 

Politiet har modtaget følgende anmeldelser om musik til ulempe:

 

Antal Påbud Bøder Beslaglæggelse
34 8 1 2

 

 

 

Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.
Kilde: Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi